Nahrávání

 

Dnes to začalo …

Zabralo to pár týdnů času a ano, vím, že hromada věcí by se dala vylepšit. Nicméně na co čekat. Koučování je má vášeň a tak chci sdílet své dovednosti s dalšími lidmi.

Před rokem bych asi sotva kdy řekl, že tohle bude něco, co mne bude zajímat. A ono mne to nejen zajímá. Ono mne to hlavně baví. Koučování. Baví mne být s klientem, kterému se rozzáří oči a řekne AHA! Baví mne každý jeden člověk, který se loučí s úsměvem na tváři, když na začátku setkání seděl shrbený a nešťastný. Baví mne udělat chybu, protože díky chybám se člověk rozvíjí. Baví mne ta parta lidí, kterou jsem díky tomuhle poznal. A připadám si jako houba, co do sebe nasává neuvěřitelné množství znalostí, zkušeností a dovedností. Ale je to jen úplný základ. Začátek cesty.

A navíc, jsem neskutečně vděčný za partu lidí, které jsem mohl díky koučování potkat. Nejsou to jen klienti, ale také moji přátelé, kolegové a parťáci na téhle úžasné cestě. A já se těším, kam mne tahle cesta zavede.

Vamos!

2 comments

  • Martin Doležel

    4. 9. 2023 at 14:40

    Dobrý den,
    prosím Vás mám dotaz ohledně Vašich začátků v oblasti koučování. Jelikož se sám nacházím na rozcestí a rád bych se vydal na cestu kouče. Rád bych věděl jaké byly Vaše začátky, jak se Vám podařilo rozjet kariéru v tomto oboru a jaké byly Vaše první kroky co se týče klientů. Budu vděčný za Váš čas a děkuji předem za odpověď.
    Přeji Vám krásný zbytek dne.

    Martin Doležel

    Odpovědět

    • Petr Merlin Vaněček

      4. 9. 2023 at 16:23

      Pěkný den Martine,

      v prvé řadě je potřeba ujasnit si, zda na tuto cestu skutečně chcete jít s proč to chcete udělat. Pokud je to pro vidinu „velkých peněz“, pak je potřeba hledat obor jiný. Koučování, pro lidi, kteří to s ním myslí vážně, je neustálý kolotoč sebevzdělávání a seberozvoje s poměrně obsáhlou časovou alokací.

      Prezentuji-li svůj názor, pak je koučování posláním. Vstoupil jsem do světa koučování hlavně proto, abych svůj řekněme dar, kdy se mi odjakživa lidé svěřují a chodí pro radu, mohl využít tak, abych jim neublížil, ale pomohl a sám zůstal zachovaný a celistvý. Abych se naučil, jak vždy k tomu, co se dozvím, přistupoval s pokorou a úctou. Abych se naučil, jak neztratit respekt k lidem a jejich problémům. Abych koučovacím přístupem žil a nevyužíval jej jen pro práci.

      Myslím, že absolutním základem je vhodné vzdělání a pak teprve otázka klientů a rozjíždění oboru. Ačkoliv první, co jsem se v Axia Management Academy naučil, bylo že je dobré koučovat co dýchá 🙂

      Odpovědět

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *