Nahrávání

 

Můžeš mě koučovat?

Když já jsem se bál zeptat, že mě nemůžeš koučovat, že se známe …

Jsem překvapený, kolik mých přátel a známých tuto a podobnou větu v poslední době vyslovilo. Koučování je mocný nástroj, který nám umožňuje dosáhnout svého plného potenciálu a osobního růstu. Koučování ale rozhodně není jen pro profesionály nebo neznámé lidi, ale může být také účinným způsobem, jak pomoci svým blízkým dosáhnout jejich cílů a naplnit tak své sny. A to je přeci přesně to, proč jsem se rozhodl být koučem!

Pokud koučuji své přátele, otevírám dveře pro hlubší a významnější vztahy s nimi. Koučování je proces, který zahrnuje aktivní poslouchání, kladení otázek a podporu při nalezení vlastních odpovědí a řešení. V případě přátelství to může být ještě silnější, protože již máme vzájemnou důvěru a porozumění, odpadá tedy jistá opatrnost v seznamování.

Pokud ale koučuji své přátele, je pro mne nesmírně důležité být objektivní a zachovávat rovnováhu mezi podporou a nestranností. Absolutně věřím ve vaše schopnosti dosáhnout úspěchu v tom, co chcete. Povzbuzuji vás v překračování vašich hranic a překonávání překážek. Rozhodně nesoudím, nevnáším do našeho sezení své rady či názory. A už vůbec ne proto, že se známe. Provázím k tomu, co sami chcete.

Zachování absolutní mlčenlivosti o našem tématu je v takovém případě prioritní. Nebojte se říci mi o koučink, přesně proto tu jsem.

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *