Nahrávání

 

Jak probíhá koučink?

Zapomeň na terapeutický gauč a kožené křeslo, ve kterém se prošedivělý pán ztrácí v obláčku dýmu brblající si cosi o Freudovi. Sice šediny také mám, ale nekouřím a rozhodně neanalyzuji vše, co řekneš. Koučink je jiný!

Koučování je totiž hlavně o Tobě. A je úplně jedno, kde probíhá, mělo by ale se v prvé řadě jednat o místo, kde se cítíš dobře, bezpečně a kde nebudeme rušeni. Koučovat lze velmi dobře i on-line, výhodou je, že nikam nemusíme, můžeš být dokonce i na dovolené, zkus si domluvit 30 minut na zkoušku zdarma! Setkání se stejně tak dobře může odehrát i na procházce v přírodě, v kanceláři, večer na houpačce v zeleni zahrady, v tiché části kavárny, na Azorských ostrovech, nebo doma u sklenky dobrého vína.

A čím začneme? Pojďme si povídat. O tom, co je Tvůj cíl. Kdo jsi a co chceš, kde jsi teď a kde bys chtěl být. Hranice neexistují, protože si je stanovuješ jen a pouze Ty. Budu Tě podporovat ve vizi, nebudu hodnotit ani odsuzovat jakýkoliv Tvůj nápad, přestože někomu může znít ztřeštěně. Jsem Tvůj kouč a vždy v Tebe věřím.

Až tenhle obrázek bude jasný, budeme mluvit o tom, jak vypadá všednodenní život a co se Ti už povedlo pro Tvůj cíl udělat. A je naprosto v pořádku, pokud se nezdařilo udělat nic. Zdánlivé maličkosti možná spolu otevřeme více a třeba už jen povídání o nich přinese myšlenky a nápady, které si stojí zapamatovat. Zjistíš jaké jsou možnosti a cesty. Ale skutečně jen ty, které chceš a vidíš. Při koučování dbám na to, aby myšlenky setkání byly jen Tvé, budu průvodcem, nikoliv rádcem či mentorem. Budeme spolu tančit ve slovech a budu Tě následovat přesně tam, kam budeš chtít jít.

Propracujeme se spolu k tomu, co Ty chceš. Co bude Tvůj další krok. A co to znamená pro lidi, kolem Tebe. A ten další krůček bude tak jasný, že se snad budeš i chytat za hlavu, že ještě nenastal. A víš, co je na tom všem nejlepší? Budu poslouchat. Nadšeně, vědomě, zvídavě se ptát. A také budu mlčet, když budeš přemýšlet. Protože já jsem tu pro Tebe.

Takhle probíhá koučink. A nebo taky ne. To záleží na Tvých potřebách a cestách myšlenek. Pokaždé ale platí, že jsem Tvůj kouč a ať se děje cokoliv, vždycky v Tebe věřím. 

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *