Nahrávání

 

Co dělat, když si nevím rady se životem

Co to znamená, že si nevíš rady?

Občas se každý z nás dostane do situace, kdy si neví rady, co dál. Zasekneme se na stejném místě a všechny možnosti, které máme před sebou, jsou jen nepříjemná změť cest, které nikam nevedou. Jedna varianta je horší než druhá, žádná není ta, po které bychom sáhli. Ba co víc, jsou nám dokonce odpudivé. Rodiče nám radili zatnout zuby a udělat, co je třeba. Moudré knihy radí vybrat si tu nejtěžší cestu, protože přeci ta znamená, že se něco nového naučíme, že překonávání překážek je cílem k úspěchu. A co když to tak není? Co když je další cesta, která je pohodlná, jednoduchá a bude nás bavit? Je opravdu nutné věnovat čas a úsilí něčemu, co sami nechceme?

V čem mi pomůžeš jako kouč?

Přesně v tom, že tě provedeme k poznání, že cesta existuje. A že je to cesta, po které chceš jít. Najdeme spolu cíl, který bude vyhovovat TOBĚ a ne někomu jinému. Protože kdo jiný než MY víme nejlépe, co chceme a co je pro NÁS dobré. Společně se podíváme na tvou situaci, na místo, kde se na křižovatce nacházíme. Prozkoumáme možnosti, které máš, které vidíš, i ty, které jiní lidé vnucují. Není potřeba je hned zavrhovat, možná přinášejí i něco dobrého, ale to je věc, která záleží jen a pouze na tobě. Ve tvém rozhodnutí tě vždy budu podporovat ať je jakékoliv, protože to tobě dává smysl. A až najdeme cestu, po které chceš jít, budu tě na ní doprovázet a podporovat.

Buď konkrétní, s čím mi pomůžeš?

Ono to může být opravdu cokoliv. Někdy si člověk není jistý, jak pokračovat v životě s partnerem, někdy si člověk není jistý, zda zaměstnání, které má, je to, co skutečně chce, někdy se utápí v časovém stresu a neví, jak si lépe organizovat život. Jinak to může být obtížný úkol v práci, nebo pocit neefektivnosti konání. Trable s komunikací s vedením, rodiči, dětmi. Chceš pilotní průkaz? Chceš studovat medicínu? Chceš surfovat v Atlantiku? Bojíš se tmy? Pavouků? Jako kouč budu za tebou stát a provázet tě k uskutečnění snů, k uskutečnění lepšího života.

Začneme? Stačí se mi ozvat!

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *