Nahrávání

 

Kouč v Brně a okolí

Jsem kouč v Brně a okolí, ale koučuji i on-line – to když se mne ptáte, kde jsem k dispozici. Koučovat můžu téměř kdekoliv, kde jsou pro to alespoň minimální předpoklady. To znamená tam, kde na sebe budeme mít nerušený čas. Vyžaduji vždycky vypnutí zvonění, odložení (chytrých) hodinek a všech elektronických udělátek, které by nás mohli rušit. Kardiostimulátor prosím nevypínejte.

On-line koučování

Osobně považuji tento způsob za nejefektivnější. Kladem je velká časová disponibilita a manévrovatelnost pro domluvu. Ani klient, ani kouč se nemusí nikam přesunovat, dojíždět, oba ušetří čas i prostor. Dokonce můžeme být oba na druhé straně světa. Další skvělá možnost je záznam celého sezení, který dávám k dispozici klientovi z chráněného úložiště. Stalo se mi několikrát, že klient na dalším sezení sám přišel s myšlenkou, o kterou jsme se jen lehce otřeli, jako s možnou cestou, kterou chce probrat detailněji. Mezi zápory jistě patří horší možnost navázání pevnějšího koučovacího vztahu a omezené možnosti čtení řeči těla během konverzace. Také je důležité mít kvalitní Internetové připojení.

Osobní setkání

Mezi klady patří intenzivnější vazba kouče a klienta. Kouč lépe čte klienta a dokáže pozorněji reagovat na neverbální projevy klienta. Někteří lidé vyžadují tento způsob koučování jako jediný možný, prostě proto, že se v on-line prostředí necítí dobře, nebo nemají technologické možnosti pro on-line koučování. Záporem je pak časová náročnost cesty na (ale i z) osobní setkání. Třeba Brno umí být pořádný oříšek pro dopravu z jihu na sever.

Glampingový koučovací víkend

V mém portfoliu najdete i tuto možnost. Hodí se kdykoliv, kdy daný problém vyžaduje absolutní koncentraci a izolaci od stávajícího prostředí. A prostředím myslím, že se může jednat například o náročné zaměstnání, ale také partnera. Kladem takového setkání je velmi intenzivní koučovací prožitek a možnost řešit prakticky jakékoliv téma. Zároveň, protože se postarám o veškeré přízemní potřeby, jako je ubytování, dobré jídlo a pití, poskytuje dostatek prostoru pro relaxaci. Záporem je velká časová náročnost takového setkání a nutnost vše plánovat daleko dopředu. Přesto glampingové koučovací víkendy (a nemusí se jednat jen o víkendy, po dohodě může jít klidně o den, dva, týden) doslova miluji. Koučování se pak může leckdy projevit v plné síle a klient do svých cílů skočí s obrovskou vervou.

Firemní koučování

Může se jednat o koučování v Brně na pracovišti klienta, ale klidně tak se můžeme potkávat i on-line. Firemní koučování má svá specifika – za klienta je zpravidla platí zaměstnavatel, který většinou přichází s jasným zadáním. Přestože se snažím toto zadání dodržet, není dogma, že se s klientem nemůžeme bavit i na jiná témata. I spokojený soukromý život zaměstnance vede k lepším výsledkům v životě pracovním.

Tak co, vybrali jste si, jaký je pro vás ten správný prostor pro koučování? Tak se mi ozvěte na ochutnávku zdarma.

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *