Nahrávání

 

Budoucnost – na prahu nových horizontů

11. 7. 20240

Co vidíš na horizontu své budoucnosti? Dobře se podívej na obrázek. Alespoň po dobu třiceti sekund vnímej jen to, co ti říká. Objevuj. Nech svou fantazii pracovat a myšlenky volně plynout. Musíš pro to ale udělat několik věcí.

Kde se dívat na budoucnost?

Přepni telefon do letadla, odlož chytré hodinky, zavři e-mailový klient a vypni všechny upozornění, která mohou z ničeho nic vyskočit. Udělal jsi? Výborně, právě jsi v jedné minutě udělal něco pro svoje duševní zdraví a pro rozvoj svého budoucího já. Své cesty. Takhle jednoduché to je. Zavři se do pracovny, zalez si do kumbálu, do houpací sítě na zahradu, sedni si na lavičku pod strom. Že to trvalo dalších pět minut? I to se stává. Nestojí to ale za dalších pár let dobrodružství a spokojenosti?

Jak se dívat na budoucnost?

Pozorně se zadívej na obrázek. Zavři oči, 3x se zhluboka nadechni a obrázek si k sobě přivolej. Až si budeš myslet, že je kompletní, oči otevři a znovu se podívej, co všechno jsi neviděl. Na obrázku je množství detailů, které objevíš až po chvilce. A začnou k Tobě promlouvat. A jestli to myslíš vážně, vezmi si cokoliv co píše a na co se zrovna dá psát a pokračuj.

Co vidím v budoucnosti?

Pozorně si přečti otázku, zadívej se na obrázek a zapiš si odpověď.

  1. Co vidíš na horizontu své budoucnosti?
  2. Jaké sny a cíle máš na své cestě k objevování nových obzorů?
  3. Jak se cítíš, když přemýšlíš o svých snech a cílech?
  4. Jaké kroky můžeš podniknout, abys dosáhl/a těchto snů?
  5. Co ti dodává odvahu a motivaci pokračovat ve své cestě?

Jak se dostanu ke své budoucnosti?

Pod odpovědi udělej kousek volného místa tak, aby Ti zůstalo dostatek prostoru, protože teď teprve to začne být jízda. Zapiš si postupně vždycky otázku a svou odpověď na ni. Nespěchej. Klidně si zavři oči, než odpovíš a vžij se do svého budoucího JÁ.

  1. Představ si, že jsi dosáhl/a svého cíle a stojíš na prahu nového dobrodružství. Jaké to je?
  2. Jaké jsou tvé vnitřní síly, které jsi na své cestě objevil?
  3. Ze svého místa v budoucnu, co bys poradil/a svému příteli, který váhá vykročit na svou vlastní cestu za sny?

Tenhle kus papíru si pověs na nástěnku, dej pod sklo stolu, kamkoliv, kde na něj denně uvidíš. Připomínej si denně, jak se budeš cítit, až ve své budoucnosti budeš. Jestli to chceš dotáhnout do fakt dobrého konce, ozvi se a budeme na tom spolu pracovat. Protože jsem Tvůj kouč a absolutně v Tebe věřím.

10 minut ke změně

Každou neděli zdarma jedna malá inspirace k velké životní změně.

  Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *