Nahrávání

 

Kouč v Brně a okolí

21. 3. 20240

Jsem kouč v Brně a okolí, ale koučuji i on-line – to když se mne ptáte, kde jsem k dispozici. Koučovat můžu téměř kdekoliv, kde jsou pro to alespoň minimální předpoklady. To znamená tam, kde na sebe budeme mít nerušený čas. Vyžaduji vždycky vypnutí zvonění, odložení (chytrých) hodinek a všech elektronických udělátek, které by nás mohli rušit. Kardiostimulátor prosím nevypínejte.

On-line koučování

Osobně považuji tento způsob za nejefektivnější. Kladem je velká časová disponibilita a manévrovatelnost pro domluvu. Ani klient, ani kouč se nemusí nikam přesunovat, dojíždět, oba ušetří čas i prostor. Dokonce můžeme být oba na druhé straně světa. Další skvělá možnost je záznam celého sezení, který dávám k dispozici klientovi z chráněného úložiště. Stalo se mi několikrát, že klient na dalším sezení sám přišel s myšlenkou, o kterou jsme se jen lehce otřeli, jako s možnou cestou, kterou chce probrat detailněji. Mezi zápory jistě patří horší možnost navázání pevnějšího koučovacího vztahu a omezené možnosti čtení řeči těla během konverzace. Také je důležité mít kvalitní Internetové připojení.

Osobní setkání

Mezi klady patří intenzivnější vazba kouče a klienta. Kouč lépe čte klienta a dokáže pozorněji reagovat na neverbální projevy klienta. Někteří lidé vyžadují tento způsob koučování jako jediný možný, prostě proto, že se v on-line prostředí necítí dobře, nebo nemají technologické možnosti pro on-line koučování. Záporem je pak časová náročnost cesty na (ale i z) osobní setkání. Třeba Brno umí být pořádný oříšek pro dopravu z jihu na sever.

Glampingový koučovací víkend

V mém portfoliu najdete i tuto možnost. Hodí se kdykoliv, kdy daný problém vyžaduje absolutní koncentraci a izolaci od stávajícího prostředí. A prostředím myslím, že se může jednat například o náročné zaměstnání, ale také partnera. Kladem takového setkání je velmi intenzivní koučovací prožitek a možnost řešit prakticky jakékoliv téma. Zároveň, protože se postarám o veškeré přízemní potřeby, jako je ubytování, dobré jídlo a pití, poskytuje dostatek prostoru pro relaxaci. Záporem je velká časová náročnost takového setkání a nutnost vše plánovat daleko dopředu. Přesto glampingové koučovací víkendy (a nemusí se jednat jen o víkendy, po dohodě může jít klidně o den, dva, týden) doslova miluji. Koučování se pak může leckdy projevit v plné síle a klient do svých cílů skočí s obrovskou vervou.

Firemní koučování

Může se jednat o koučování v Brně na pracovišti klienta, ale klidně tak se můžeme potkávat i on-line. Firemní koučování má svá specifika – za klienta je zpravidla platí zaměstnavatel, který většinou přichází s jasným zadáním. Přestože se snažím toto zadání dodržet, není dogma, že se s klientem nemůžeme bavit i na jiná témata. I spokojený soukromý život zaměstnance vede k lepším výsledkům v životě pracovním.

Tak co, vybrali jste si, jaký je pro vás ten správný prostor pro koučování? Tak se mi ozvěte na ochutnávku zdarma.

10 minut ke změně

Každou neděli zdarma do e-mailu jedna malá inspirace k velké životní změně.
A od pondělí se do toho můžeš pustit.

  Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Komentuj

Your email address will not be published. Required fields are marked *