Nahrávání

 

Prázdniny a kouč

4. 7. 20240

Prázdniny – tak už je tu zase to období. Dva měsíce volna, klidu, slunce a dovolených. Ale také dva měsíce vedra, bouřek, hádek a životních trablů.

Prázdniny

Povídali jsme si s klientem, co pro něj znamenají prázdniny. První reakcí byl stres. Kde budou děti? Jak zajistit dovolenou, kde vzít finanční prostředky pro pár dnů vytouženého volna? Jak se s manželkou nezabít ve společně strávených 14 dnech ponorkové nemoci? Kdo obstará zvířata? A bazén? A co zahrada, nepřeroste tráva přes hlavu? Přiznám se, že ačkoliv bych jako kouč neměl vnášet do klientových úvah směr, musel jsem zasáhnout. Strachy z organizace, neznámého a předvídání nepředvídatelného zničí to, na co se vlastně máme těšit.

Jak se těšit na prázdniny

Přesně takhle by se to dalo shrnout. Z něčeho, co nás trápí, čeho se bojíme a pro strachy si zničíme to hezké, je potřeba znovu udělat to pěkné. Přenastavit mindset, nacítit se na pozitivní energii. Jednoduše udělej cokoliv, co Ti pomáhá pro to, abys zase viděl slunce. A pohodu, klid. Alespoň na chvíli zapomeň, že existuje něco jako práce a užij si patřičně svou dovolenou. A co když myšlenky zabloudí zpět k práci? Tak prostě jdi do vody, na houby, projeď se na kole, obejmi ženu!

Takhle jednoduché to je. A pokud se v tom stále utápíš a nedaří se Ti přepnout, potřebuješ mít tak trochu zorganizovaný program, dej vědět, mrkneme na to spolu a něco určitě vymyslíme. Už víš, kam pojedeš?

10 minut ke změně

Každou neděli zdarma do e-mailu jedna malá inspirace k velké životní změně.
A od pondělí se do toho můžeš pustit.

  Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Komentuj

Your email address will not be published. Required fields are marked *