Nahrávání

 

Kouči, jak ho můžu změnit?

Kouči, jak ho můžu změnit?

Jak můžu udělat, aby mě měl zase rád? Jak ho můžu změnit? Co mám udělat, aby se změnil?

Kouči … Tyhle a milion podobných otázek, které se tu a tam při koučovacích sezeních objevují, mají jedno společné – nelze na ně odpovědět. Nemohu změnit někoho. Nejsem zodpovědný za činy jiných lidí. Mohu změnit sebe. Pak ale se budu ptát, zda náhodou není změna sebe sama cestou, kterou nechce klient jít. Pojďme se raději zaměřit na to, co změnit chceme. Co je naším cílem. A pokud je tím cílem život s člověkem, který tě má rád, který tě nebije, ale miluje, hladí, věří v TEBE a podporuje, budu dál se ptát, jaký ještě dál má ten člověk být a co vše má společného s člověkem, se kterým teď jsi. Budu se také ptát, kdo další by s takovým člověkem chtěl být. Co to znamená pro tvůj život?

Někdy otevřeme i těžká témata. Někdy přijdou slzy, uvědomění si podstaty bolesti vlastního života. A vím, že ne vždycky existuje jednoduchá cesta ven. Ale pojďme se zaměřit na to, co můžeme změnit. Minulost je dána, přítomnost žijeme a to, co bude, jedině to můžeme změnit. Pomoc je kolem nás, stačí si o ni říci. A neboj se říci. Můžeš začít klidně u mě. Budu poslouchat a do roztrhání těla udělám, co budu moci, abych ti pomohl.

Kouči, co mám dělat?

Co máš dělat? Zamysli se, zastav se. Přemýšlej a klidně si dej na čas. Máme ho spousty, protože nekoukám na hodinky. Jsi tu teď ty – můj klient a já – tvůj kouč. Můžeš mi říci vše a já tě nezradím. Neodsoudím. Budu hledat cesty, které ty sám, můj kliente, chceš a třeba jen pro všednost a bolest dne nevidíš. Podíváme se do budoucnosti, kterou chceš. Která třebas byla kdysi jasná, stala se postupně nevýraznou. Mrtvou. Pojďme zas najít to, co je pro tebe důležité. A pojďme se podívat na způsoby, jak k téhle budoucnosti dojít.

Připraveni? Rezervujte si ochutnávku zdarma.

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *