Nahrávání

 

Wind Of Change

I follow the Moskva, Down to Gorky Park, Listening to the wind of change …

… zpívali Scorpions. Wind Of Change. Co je pro Tebe tenhle vítr změnTenhle příspěvek bude tak trochu jiný. Tak trochu jiný v tom, že dnes nebudu psát o možnostech koučinku, nebudu psát o tom, co to je, co znamená, co přináší z pohledu kouče. Dneska budu psát o tom, co vidím v posledních dnech kolem sebe.

Vítr změn

Nedávno jsem byl na masáži. Úplně obyčejné masáži, která fakt už byla nutná, protože zatuhlé svaly na zádech pekelně bolely a nevěděl jsem ani, jak si sednout, lehnout, chodit. Chuděrka Kačka se nadřela, pot z ní lil a funěla. Vlastně jsem jí litoval a nadával si, že chodím na masáže jednou za rok a je to hrozné. V každém případě jsme se chvilku bavili na téma co ji vlastně k masážím přivedlo. Proč odešla ze zaměstnání, z jistého příjmu a šla do nejistoty. A byl to rozhovor s koučem. Zajímavé.

Pár dnů zpět jsem si psal se svou kamarádkou, kterou jsem roky neviděl. Přišli jsme na téma koučink, že jsem se jí – tak jako mnohým svým přátelům – chlubil, že už rok koučuji. Dozvěděl jsem se od ní, že je to jen její koučka, co jí drží nad vodou v tom, jak se zorientovat ve svém životě a dostat se ven z hnusek toho, co se jí v poslední době děje.

Asi týden zpět mi mezi řečí kamarád zmínil, že je super, že taky koučuji. Že si mne vždycky uměl představit přesně v téhle roli a že ten jeho kouč mu v životě pomohl k lepší komunikaci s manželkou a dětmi. Že prý to bylo na rozvod. A pár koučovacích rozhovorů obrátilo svět naruby.

Jiný člověk mi zas nadšeně líčil, že jeho bratr, totálně nesystematik, dispraktik, chaotik, bohém a nezodpovědník v jedné osobě se během několika týdnů stal díky kouči člověkem, na kterého se dá i opatrně spolehnout. Zábavné historky o zapomenutých schůzkách na letišti a ztracených klíčích na Šumavě už jsou jen historky.

A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Wind Of Change.

Je čas na změnu?

Snad za to může další vzdělávání a seberozvoj, kterému se v posledních dnech intenzivně věnuji, ale jisté je, že podobných pro mne inspirativních příběhů se na mne lepí čím dál více. A čím dál více vím, že je to dobré. Víc než kdy jindy jsem si jistý tím, že koučování nejen pomáhá koučovanému, ale že každý takový příběh (a ne, opravdu nemusí být od lidí, které jsem koučoval já) pomáhá v utvrzení se, že jsem na správné cestě. Stát se koučem a být průvodcem lidí. Krásná profese. A tuhle práci dělám fakt s láskou a troufám si tvrdit, že je to znát.

Tak co? Jaký byl ten Tvůj Wind Of Change? Napište mi to do komentářů, nebo se rovnou domluvme na setkání, kde se dozvím víc já od vás!

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *