Nahrávání

 

Glampingový koučovací víkend

Glamping je pojem, který se šíří světem a jeho spojení s koučováním se přímo nabízí. Jak to? Protože ticho a klid, elektronický detox spojený s intenzivním koučováním spojeným s úplně obyčejným bytím v přírodě je vždycky nabíjející.

Co je to glamping?

Glamping je kombinací slov „glamour“ a „camping“ a odkazuje na styl kempování, který spojuje pohodlí a luxus tradičního ubytování s kempováním. Glampingová zařízení nabízí plně vybavené stany, jurty, chaty, dřevěné sruby nebo dokonce stromové domy. Ty jsou často vybaveny pohodlnými postelemi, maličkými kuchyňkami a někdy dokonce i koupelnami. Tato forma ubytování je ideální pro ty, kteří chtějí zůstat v kontaktu s přírodou, ale nechtějí se vzdát pohodlí. Glamping poskytuje jedinečný zážitek spojení luxusu a přírody, a je čím dál tím populárnější mezi lidmi hledajícími netradiční formy odpočinku.

Co je to koučink?

Koučink je proces, ve kterém kouč poskytuje podporu, vedení a  zvídavost k řešení s cílem pomoci dosáhnout specifických cílů klienta, zlepšit jeho dovednosti, nebo řešit konkrétní témata. Tento proces může být aplikován v různých oblastech, včetně osobního rozvoje, kariérního růstu, vztahů, zlepšení pracovního výkonu, či nalezení rovnováhy mezi pracovním a osobním životem. Kouč využívá techniky jako aktivní naslouchání, kladení otázek, poskytování zpětné vazby a vytváření akčních plánů, aby podpořil klienty v identifikaci jejich cílů a překonání překážek, což vede k dosažení jejich potenciálu. Koučink dbá jasných etických principů, kde kouč podporuje klienta bez toho, aby mu předepisoval konkrétní postupy nebo rozhodnutí, a místo toho pomáhá klientovi najít vlastní odpovědi.

Glampingový koučovací víkend

Jednou jsem takhle seděl v glampingové chatce na Vysočině a koukal do přírody. Venku byla zima, pršelo, foukal vítr. Proč jsem tam byl? Potřeboval jsem odpočinek. Klid a ticho. Odpočinek od lidí. Od práce, od telefonů, zpráv a hektičnosti světa. Bylo mi hrozně příjemně. Četl jsem si a užíval si sebe sama a toho, že nemusím. A najednou přišla myšlenka. Mozek vypnul, tělo se uvolnilo a já začal zpracovávat to, co si myslím. Opravdově. A (ne)překvapivě koučovacím způsobem.

Večer pokračoval a já seděl u ohně, opékal si rybu a s mastnými prsty přemýšlel a sebekoučoval. Mám rád plameny. Pozorování nekonečné změny, zániku a tvorby. A každá jiskra, každý plamínek znamená inspiraci. Uvědomění.

Pochopil jsem, že tenhle prožitek jednoduše chci sdílet. A pochopil jsem, že pokud jej nabídnu klientům v příležitosti skutečně intenzivního dvoudenního koučování, budou se dít věci. Za dva dny otevřeme tolik témat, cest a možností, že z Tebe bude doslova nový člověk. Navíc díky technologické abstinenci nebudeš mít v odpovědích kam utéci. Najdeme spolu to, co skutečně vede k řešení.

Jdeš do toho? Objednat můžeš tady!

 

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *