Nahrávání

 

Koučování v přírodě

Co je to koučování v přírodě?

Možná mám říci koučink v přírodě nebo anglicky coaching outdoors, pořád ale budu mít na mysli to samé – budu koučovat mimo jakýkoliv tradiční prostor. A tím myslím, že jsme mimo koučovnu a mimo on-line prostředí. Jsme v přírodě, kde kolem nás není nic než klid od lidí. Jdeme spolu po cestě, snad je to tak trochu i symbolické. Dost často mlčím a nechávám prostor pro myšlenky. A máme čas. Telefony jsme oba vypnuli, snad jen chytré hodinky – trend dnešní doby – tiše odpočítávají kroky. Potichu, probíhá koučování v přírodě.

Koučování v přírodě má svá specifika, je intenzivnější, náročnější. Oproti tradičnímu sezení (už jen slovo sezení něco vyjadřuje) si nedělám poznámky, které na konci předám. Nemám ani záznam, který bych mohl později studovat a připravovat si podklad pro další setkání. O to víc si povídáme a já naslouchám. Snad se v myšlenkách na chvilku zdánlivě ztratíme, pořád držím ale pevnou linii koučovacího rozhovoru. A vzduch. Čerstvý vzduch nám plní plíce, okysličuje mozek a dělá divy. „Řešení každé záhady leží v malých šedých buňkách mozku,“ tvrdil už Poirot.

Kdy se nechat koučovat?

Třeba, když nevíte, co se životem, zda jdete správným směrem a hledáte nové možnosti kudy se ubírat. Nebo vám schází motivace pro cokoliv, co zrovna potřebujete. Máte před sebou velkou a důležitou výzvu a nejste si jisti, zda je vaše rozhodnutí správné; potřebujete si ujasnit priority. Hledáte nový, silný impulz pro rozhodnutí. Když o sobě samém máte pochybnosti. Když hledáte sami sebe. A nikdo kolem vás není ten správný člověk, který poslouchá a pomůže.

Jak to celé probíhá?

Domluvte si se mnou schůzku. Stačí napsat e-mail, zavolat. Najdeme spolu nejvhodnější možný termín tak, abychom na sebe měli dostatek času. Leckdy i čas trávený mimo běžné prostředí udělá divy. Pokud máte své oblíbené místo vhodné pro koučování v přírodě, potkáme se tam. A pokud ne, navrhnu několik možných míst, kde se můžeme toulat. Ohledem našich fyzických schopností pak odhadneme potřebný čas. Můžeme jít na dlouhou celodenní túru, nebo můžeme jen pár hodin sedět v parku na lavičce. Pokud se domluvíme dostatečně dopředu, můžeme v přírodě i přenocovat. Trocha nepohodlí a zásoby na cestu k tomu patří. A že už je podzim a venku chladno? Není špatné počasí, jen špatné oblečení. A když přijde správný čas, budu tu jen pro vás.

Jsem Tvůj kouč a absolutně v Tebe věřím!

Přidej odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označená *